A Család és KarrierPONT szolgáltatásai

Szolgáltatásainknak központi feladata a nők, a családok, csoportok és közösségek társadalmi befogadásának elősegítése.

Ennek elsődleges eszköze a munkához jutás segítése.

Ez a folyamat nem pusztán a munkavállaló és munkaadó egymásra találására szorítkozik, hanem elsősorban olyan stratégiák kialakítását kell elsajátíttatnunk az ügyfélben, ami lehetővé teszi a társadalmi főáramba való visszakerülését.

Ugyancsak fontos feladatunk a családok életében előforduló kritikus helyzetekben az azonnali segítségnyújtás is.

Milyen feladatokat jelentenek ezek pontosan?

• Szociálisan segítségre szoruló emberek, elsősorban családok számára munkahely kereséssel kapcsolatos ügyintézés, beleértve az önéletrajz, álláspályázat, motivációs levél megírását.

• A családi életükben elakadással küzdő, környezetükben nehezebben beilleszkedő, a munkaerőpiacról tartós betegség, szenvedélybetegség miatt kikerült ügyfelek számára atipikus munkahely felkutatása, munkába állassal kapcsolatos ügyintézés segítése.

• A szolgáltatásokhoz kapcsolódóan szakszerű gyermekfelügyelet nyújtása.

• Önkéntes segítők bevonásának megszervezése a család és munka összeegyeztetését segítendő szolgáltatások megszervezéséhez, az önkéntes csoport számára szakmai és mentálhigiénés segítségnyújtás.

Munkánkat a védőnői hálózat, iskolapszichológus és lelki pásztor is segíti.

Hosszú távú feladataink közé tartozik a stratégiai együttműködés kialakítása azon állami, szociális és egyházi szervezetekkel, ahol leendő klienseink megjelennek.

Láthatóvá és dinamikussá kell tennünk a jelenlétünket mind a valós, mind a virtuális térben Heves megyében, hogy elérhetők legyünk ügyfeleink számára.

 

Rendszeres programjaink: